SAFA

Valitsija

 

REIJO KARHINEN

Vuorineuvos Reijo Karhinen on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana vuodesta 2007. Hän opiskeli Turun kauppakorkeakoulussa kauppatieteitä ja valmistui sieltä kauppatieteiden maisteriksi. Uransa alussa Karhinen toimi johtotehtävissä ryhmän osuuspankeissa vuodesta 1979 alkaen. OP Ryhmän johtokuntaan hän nousi vuonna 1994.

Karhinen on nähnyt pankkialan muutoksen niin rahamarkkinoiden tiukan sääntelyn aikoina, mullistavan pankkikriisin aikaan kuin myös toimialan parhaina, suuren kasvun vuosina. Hän on vienyt täysimääräiseen päätökseen vuonna 2005 alkaneen OP Ryhmän ja Pohjola Vakuutuksen fuusion, jossa syntyi Suomen suurin finanssiryhmä. Karhisen johdolla asiakasomisteinen OP Ryhmä on uudistumassa monialaiseksi palveluyritykseksi kesällä 2016 julkaistuin uuden strategiansa mukaisesti.

Yksi merkittävä konkreettinen askel ja viimeinen silaus OP:n ja Pohjolan yhdistymisessä ja uudistumisessa oli muutto saman katon alle Vallilaan vuonna 2015. OP Ryhmän uudet toimitilat Vallilassa olivat silloin ehdolla myös Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi. Korttelin vaikuttavasta arkkitehtuurista vastasi arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit Oy. Yhtenäinen kortteli tukee tulevaisuuden tapaa tehdä työtä finanssialalla, ja se on mullistanut ryhmän keskusyhteisön työkulttuurin ja ilmapiirin. Korttelissa työskentelee noin 3 000 finanssialan ammattilaista.

Karhinen on yksi Suomen tunnetuimpia yritysjohtajia ja aktiivinen vaikuttaja sosiaalisessa mediassa, jossa hän pitää esillä erityisesti Suomen uudistumiseen liittyviä teemoja. Hän on myös Turun, Itä-Suomen ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtori. Uransa aikana hänellä on ollut ja on edelleen useita luottamustoimia liike-elämässä ja kolmannella sektorilla. Hän on muun muassa HelsinkiMission valtuuskunnan puheenjohtaja, Liikesivistysrahaston ja Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallituksen puheenjohtaja, Uuden Lastensairaalan Tukisäätiön hallituksen varapuheenjohtaja ja Savonlinnan Oopperajuhlien kannatusyhdistyksen valtuuston puheenjohtaja.

Vapaaehtoistoiminnan ohella Karhinen harrastaa golfia ja metsänhoitoa tilallaan Savossa.