Arkkitehtuurin Finlandia -ehdokas 2020

K-kampus

Helsingin Kalasatamaan valmistunut K-kampus edustaa viimeaikaista mallia työympäristöstä.

Tiedot

Arkkitehtuuri

JKMM Arkkitehdit / Juha Mäki-Jyllilä, Eero Kontuniemi, Mikko Lehto, Mirja Puoskari, Teemu Taskinen, Asmo Jaaksi, Teemu Kurkela, Samuli Miettinen, Anniina Koskela, Mikko Kyläkoski, Kirsti Larja, Jukka Mäkinen, Marko Pulli, Päivi Puukari, Henri Suorsa, Katariina Takala, Virve Vuolasvirta, Miina Vuorinen // Sisustusarkkitehtuuri: Elina Niemi, Paula Salonen, Viivi Laine, Sami Laine, Rami Lehtimäki, Katja Rouvinen, Tiina Rytkönen, Tommi Varis

Tilaaja

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Urakoitsija

Haahtela-rakennuttaminen Oy

Sijainti

Helsinki

Laajuus

55 000 m²

Valmistusvuosi

2019

Lyhyesti

K-ryhmän uusi päätoimitalo K-kampus valmistui vuonna 2019 Helsingin Kalasatamaan. K-kampus edustaa viimeaikaista mallia työympäristöstä: työpiste on päivittäin valittavissa julkisivun äärelle sijoittuvilta työtilavyöhykkeiltä. Väljästi mitoitetuista sisääntulo- ja kokoontumistiloista ravintoloineen ja kahvioineen on kekseliäästi muodostettu kolmiulotteinen tapahtumatila, joka hallitsee aulanäkymiä.

Hannu Rytky

Esiraadin perustelut

Vuosi sitten valmistunut JKMM Arkkitehtien suunnittelema K-kampus edustaa viimeaikaista mallia työympäristöstä, johon kulunut koronakevät on tuonut uusia haasteita. Työpiste on päivittäin
valittavissa julkisivun äärelle sijoittuvilta työtilavyöhykkeiltä. Ne ovat tiukasti ja tilaa säästäen päätetyöhön mitoitettuja. Työntekijöille on erikseen tarjolla tilat vetäytymiseen ja tunnelmaltaan rennommat tilat vapaamuotoiseen kanssakäymiseen.

Työntekijä- ja vierasalueet on erotettu toisistaan. Vierasneuvotteluhuoneet reunustavat kerroksittain kahta laajaa valopihaa. Väljästi mitoitetuista sisääntulo- ja kokoontumistiloista ravintoloineen ja kahvioineen on kekseliäästi muodostettu kolmiulotteinen tapahtumatila, joka hallitsee aulanäkymiä. Moderni ja automatisoitu talotekniikka säätelee sisäolosuhteita, energiankulutusta minimoiden.

Rakennuksen väri- ja materiaaliskaala on raikkaan yksinkertainen ja valoisa. Muotogeometria yhdistyy luonnonläheisiin ja lämpimiin materiaaleihin ja ulottuu huolella suunnitelluista yksityiskohdista rakennuksen ulkoarkkitehtuuriin.  Arkkitehtuurin keinoin viestitään asiakkaille ja työntekijöille optimistista kuvaa yrityksen arvoista.

Vuoden 2020 ehdokkaat

Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaina vuonna 2020 olivat Aalto-yliopiston uusi kampusrakennus, Helsingin Olympiastadion, K-Kampus ja Toritalo Kotka.

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus

Arkkitehtuurin Finlandia -voittaja 2020

Siirry takaisin sivun alkuun